През нощта и утре (14 февруари, Свети Валентин) облачността ще е

...
През нощта и утре (14 февруари, Свети Валентин) облачността ще е
Коментари Харесай

Сняг и дъжд на 14 февруари в части от България прогнозира НИМХ

През нощта и утре (14 февруари, Свети Валентин) облачността ще е значителна и ще има превалявания от дъжд, в планинските региони - подправен със сняг. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Привечер от запад преваляванията ще стопират и облачността ще се разкъсва и понижава. Ще духа слаб до сдържан вятър от север-северозапад. Минималните температури ще са сред 2° и 7°, а оптималните ще са сред 6° и 11°. В София минималната ще е към 2°, оптималната - към 6°. Атмосферното налягане ще продължи да се покачва и вечерта ще е по-високо от междинното за месеца.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан до мощен северен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 8° и 10°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е забележителна с превалявания най-вече от сняг, под към 1000 метра - от дъжд. Привечер от запад преваляванията ще отслабват и облачността ще се раздира и понижава. Ще духа сдържан и мощен северен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 0°, на 2000 метра - към минус 5°.

В четвъртък (15 февруари) и петък (16 февруари) над източните региони ще се задържи най-вече облачно и мъгливо. Над Западна и Централна България облачността ще намалее до слънчево. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира от север-североизток. Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, а оптималните - сред 7° и 12°.

Леко захлаждане до края на седмицата и при започване на идната, но температури още веднъж над нормата за февруари – това е прогнозата на климатолога Георги Рачев пред " Фокус ".

  " Тази зима се конкурира по топлота с миналата и с най-топлата зима – 2006-2007 година Над нормата сме с към 7 градуса “, сподели Рачев.

" Дряновите дръвчета, които цъфнаха, ще бъдат за жалост попарени. В началото на идната седмица и още от края на тази ни очаква застудяване – на фона на тези 18-20 градуса, които наблюдавахме предходната седмица. 12-15 градуса ни чакат в този момент, а в София ще стигнат до 10 градуса – което още веднъж е над нормата за февруари “, добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР